HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Ez a fali töltő jól mutat majd az ID. 3-ad mellett

Az ID.3-as kompakt villanyautó frankfurti világpremierje után, amit nekünk is volt szerencsénk alaposan körbejárni és megtapizni, a Volkswagen bemutatta a tisztán elektromos ID.-sorozat mellé szánt fali töltőit is. Elvégre hiába fejlődik villámgyorsan a nyilvános töltőhálózat, és vesz részt a munkahelyi töltők, illetve az autópálya mellé elhelyezett IONITY nagy teljesítményű töltőoszlopok telepítésében a konszern, a villanyautózás akkor működik igazán hatékonyan, ha a vásárlók otthon, az éjszaka leple alatt fel tudják tölteni járművüket. A Volkswagen ID. Charger fali töltőjéről ordít, hogy az ID.-szériához készült. Bár csupán egy „dobozról” beszélünk, a wolfsburgiaknak sikerült úgy megtervezniük, hogy egy az egyben az eddig bemutatott ID. koncepciók dizájnját idézze.

 

A töltő három változatban választható. Az alap ID. Charger 399 euróba kerül, és maximálisan 11 kW-tal képes tölteni az autót a Type 2 kábelen keresztül, azaz a közepes aksival (58 kWh) szerelt ID.3 6 óra alatt teljesen feltölthető. A másik két verzió a digitális szolgáltatások körét bővíti ki. 599 euróért kérhetjük az ID. Charger Connectet, ami nevéből adódóan praktikus összekapcsolhatósággal érkezik: képes az otthoni hálózatra csatlakozni, és WLAN-on, vagy LAN-on keresztül okostelefonról is vezérelhetjük. Opcionálisan LTE támogatás is kérhető hozzá. Az ID. Charger Pro 849 eurós ára már alapból magába foglalja az LTE-t és az adathasználat költségeit a töltő egész élettartamán át, valamint egy villanyóra is integrálva van benne. Az energiahasználat pontos vezetése többek között olyan munkavállalóknak jöhet jól, akiknek a töltését a cég állja.

Mind a három fali töltő november végétől lesz megvásárolható, és kérés esetén a Volkswagen szakszerű feltelepítést és ellenőrzést biztosít hozzá.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.