Mikor jön végre a Tesla akku-nap és a 7 üléses Model Y?

A héten számos kisebb-nagyobb érdekesség derült ki a Tesla háza-tájáról, ezeket gyűjtöttük össze az alábbiakban.

Mikor jön a 7 üléses Tesla Model Y?

A kezdetektől tudjuk, hogy a Tesla Model Y-nak lesz 7 üléses változata. A korábban kiszivárgott fotók szerint sajnos nem lesz túlságosan tágas. Sandy Munro pedig azt sugallta, hogy menetiránynak háttal kellene beépíteni a +2 ülést, a Model S csomagtartóból kihajtogatható gyereküléseihez hasonlóan.

Mindenesetre egy tegnapi tweet szerint az év végére megérkezhet a kínálatba.

Egy év ingyenes Supercharger használat jár a raktárról vásárolt Model 3-hoz

Az Electrek számolt be róla, hogy a negyedév végi hajrá felpörgetése érdekében aki raktárról vásárol Tesla Model 3-at, az egy éves ingyenes Supercharger használatot kap hozzá.

Musk lelkesít az erős negyedév érdekében

Szintén az Electrek ír egy kiszivárgott emailről, amelyet  Elon Musk küldött ki az alkalmazottaknak. A levélben szokás szerint a kiszállítások negyedév végi felpörgetésre kér mindenkit. Vajon lesz meglepetés a koronavírus által még nagy mértékben sújtott időszakban?

650 000 Cybertruck

A héten a Petersen Autómúzeumban kiállított Tesla Cybertruck prototípusra már a leleplezést követő első héten érkezett negyedmillió előrendelés. A számláló közlését a Tesla nem sokkal félmillió előtt abbahagyta. Ha volt nyertese a koronavírusnak, az a tisztább városi levegő mellett egy zombi apokalipszis esetére is ideális jármű lehet. A Tesla alkalmazottaitól kiszivárgott információk szerint a világjárvány idején a Tesla üzletek heti többszáz megrendelést regisztráltak. Dan Ives, a Wedbush Securities elemzője szerint a Cybertruck előrendelések száma már 650 000 felett lehet.

Akku-nap ismét elhalasztva

A Tesla várva-várt nagy akkumulátor napját már többször elhalasztották, a koronavírus világjárványra hivatkozva. A legújabb, de még mindig bizonytalannak nevezett dátum szeptember 15. A jelenlegi tervek szerint az eredetileg július 7-re tervezett, de a koronavírus világjárvány miatt szintén elhalasztott befektetői tájékoztatóval együtt tartanák meg az akkumulátor napnak nevezett eseményt is. A várakozásért kis kárpótlást jelenthet, hogy Musk ígérete szerint bepillantást engednének a cellagyártás folyamatába is.

Egy hétig olcsóbb az alap Autopilot

Az alap Autopilot funkció ma már minden Tesla Model 3-hoz alapáron jár (kivéve a csak telefonon rendelhető 35 ezer dolláros SR alapmodellt), így a legtöbb eladott autón már alap funkció az aktív sávtartás és az adaptív tempomat. Korábban azonban az Enhanced Autopilot funkcióért komoly díjat, 5000 dollárt kellett fizetni, bár tény, hogy az olyan extra tudást is tartalmazott, mint a Navigate on Autopilot. Július 1-ig az alap Autopilot funkciót 2000 dollárért vehetik meg azok, akik annak idején soknak találták az 5000 dollárt az Enhanced Autopilot verzióért.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.