Feldarabolják a Tesla részvényeket

Bár nem vagyunk gazdasági lap, mégis érdemes megemlíteni a Tesla tegnapi tőzsdezárást követő bejelentését. A TSLA részvényeket augusztus végén öt részre osztják, így egy részvény értéke a jelenlegi 1500 dollár körüli szintről 300 dollár környékére csökken majd. Természetesen a befektetőket nem éri kár, mivel minden részvény mellé további 4 részvényt kapnak a tulajdonosok.

Amikor egy részvény ára magasra szökik nem ritkaság az ilyen intézkedés. A lépés egyik célja, hogy vonzóbb legyen a részvény a kisbefektetők számára is. Akik esetleg 1500 dollárnál kevesebbet kívánnak egy cég részvényébe fektetni, eddig nem tudtak TSLA részvényt vásárolni, mivel a legtöbb brókercégnél kizárólag egész részvények vásárlására van lehetőség. Akik ennél valamivel nagyobb léptékben gondolkodnak, azoknak is kellemetlen lehet, hogy csak 1500 dolláros egységeket tudnak vásárolni.

A lépés technikai megvalósítására 2020. augusztus 21. és 28. között kerül sor. Aki augusztus 21-én részvény tulajdonos, annak számláján a 28-i tőzsdezárást követően osztalékként 4 további részvényt írnak jóvá. Augusztus 31-én nyitáskor már az új részvényekkel kezdődik meg a kereskedés. A bejelentést követően a TSLA árfolyama a kereskedésen kívüli időszakban körülbelül 8%-ot emelkedett, majd kis visszaesés után jelenleg kb. 6%-os pluszban várja a mai tőzsdenyitást.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megvan a Tesla Semi első európai megrendelője

Elektromos autót használsz?