Főoldal » elektromos autó » Külön márkanév lesz az Ioniq

Külön márkanév lesz az Ioniq

Több mint 10%-ot emelkedett a Hyundai Motor Co. részvényeinek tőzsdei árfolyama hétfőn azt követően, hogy a cég bejelentette nagyszabású elektromobilitási terveit. Alapvető változást jelent az eddigiekhez képest, hogy az Ioniq elnevezés külön márkanévvé válik, létrehozva egy elektromos járműcsaládot, amivel a Hyundai célja, hogy 2025-re a harmadik legnagyobb elektromos autó gyártó legyen a világon, írja a Reuters.

Hétfőn a Hyundai bejelentette, hogy 2021-től kezdve három teljesen elektromos modellt mutatnak be az Ioniq márkanév alatt. Először a Hyundai 45 koncepción alapuló szériamodell érkezik majd, Ioniq 5 néven. 2022-ben várható Ioniq 6 néven az év elején leleplezett Prophecy tanulmányautóra építkező szedán, majd 2024 elejére várható Ioniq 7 néven egy nagy méretű crossover. Ebből egyúttal az is kiderül, hogy az Ioniq márkanév alatt számokkal jelölik majd az egyes modelleket. A páratlan számok a manapság divatos SUV/Crossover modelleket, a páros számok pedig a klasszikus építésű autókat jelölik majd.

A Reuters további információkért megkereste a vállalatot, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni. Euisun Chung, a Hyundai Motor vezetője a múlt hónapban elmondta, hogy a Hyundai Motor és a Kia Motors 2025-ben együttesen egymillió akkumulátoros elektromos járművet tervez értékesíteni 2025-ben, amivel a globális elektromos autó piac 10%-át szeretnék magukénak tudni.

A bejelentés hatására a testvérmárka Kia részvényei 5,6%-kal, a Hyundai Mobis és Mando Corp alkatrész beszállítók részvényei 7,4, illetve 5,3%-kal emelkedtek.

Hyundai Prophecy
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.