Főoldal » elektromosautó-töltés » Jelentős CCS-árengedményt kaptak az európai Model S és X tulajdonosok

Jelentős CCS-árengedményt kaptak az európai Model S és X tulajdonosok

Jelentősen csökkentette a napokban a CCS töltést is lehetővé tevő átépítés és adapter költségét a Tesla. A Model S és Model X típusokhoz kínált, korábban 500 eurós extra árát az electrive híre szerint 299 euróra csökkentették. Az így kibővített autók tulajdonképpen „mindenevővé” válnak, hiszen a Type 2-es csatlakozón keresztül az egyenáramú (DC) töltést már nem csak a Tesla Superchargeren, de az egyre elterjedtebb CCS csatlakozón keresztül is képes felvenni. Az autók természetesen továbbra is tölthetőek maradnak váltakozó áramú (AC) forrásból, és CHAdeMO adapter segítségével CHAdeMO töltőről is.

A CCS rendszerű töltőkön lévő kábel egy adapter segítségével csatlakoztatható az autóhoz, de a tölővel való kommunikációhoz egy extra modult is be kell építeni az autóba. A fenti ár természetesen a beépített és szükséges eszközök mellett a módosítás díját is tartalmazza. Az így átépített autók a hagyományos Superchargerek mellett használhatják a V3-as Superchargereket és a nagy teljesítményű CCS töltőket is. A töltési teljesítmény ugyan elmarad a szintén CCS csatlakozóval szerelt Tesla Model 3-étól, de az erre képes töltőkön elérheti a 142 kW-ot is.

A nagy teljesítményű egyenáramú töltésre az elmúlt évtizeden három csatlakozóformátum terjedt el. Az első a japán autóipar számára kifejlesztett CHAdeMO, ami hosszú évekig maximum 62,5 kW-os elméleti maximum teljesítményre volt csak képes. A korlátozott teljesítmény miatt néhány évvel később a Tesla, illetve az európai autógyártók is saját csatlakozóformátumot dolgoztak ki, hogy biztosíthassák a nagyobb töltési teljesítményt. Mindkét megoldás előnye a japán rendszerrel szemben, hogy az autón egyetlen aljzaton biztosítják az AC és a DC töltést, míg a CHAdeMO csatlakozó mellé mindig külön AC csatlakozót kell építeni. Az évek során a CCS csatlakozóból Európában preferált csatlakozó lett, így az ide szánt autók többségébe ma már a legtöbb gyártó a CCS csatlakozó Type 2-es változatát építi. A CCS átalakítás után CHAdeMO adapter megléte esetén a Tesla minden nyilvánosan elérhető töltőoszlopról tölthetővé válik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.