A főnök elvitte kipróbálni az ID.3-at

Herbert Diess, Volkswagen igazgató a Linkedin profilján számolt be arról, hogy egy Volkswagen ID.3 Pro Performance modellel indult nyaralni a hétvégén a lányával. Az autó 58 kWh akku kapacitással, 150 kW teljesítménnyel, hátsó kerék meghajtással, valamint 125 kW DC töltési teljesítménnyel rendelkezik. Mivel az utazásra a hivatalos forgalmazás megkezdését megelőzően kerül a sor, a nyaralás gyakorlatilag tesztvezetésnek minősül, ezért nagy figyelemmel, valamint némi aggodalommal kíséri a gyár mérnökcsapata is az utat.

Diess lányával egy VW ID.3-mal indult nyaralni (fotó: Herbert Diess/Linkedin)

Diess azonban azt is elmondta, hogy ő maga teljesen nyugodtan vágott neki a kalandnak, mivel biztos abban, hogy Thomas Ulbrich csapata remek munkát végzett, így nem jelenthet problémát egy nyaralás ma már elektromos autóval sem.

A lefelé gomb előre, a felfelé visszafelé lépteti a zeneszámokat, fordítva lenne logikus?
(fotó: Herbert Diess/Linkedin)

A főnök néhány kisebb problémát is talált az autóval kapcsolatban, például a navigációs rendszer 200 méterrel távolabb jelenített meg egy Ionity töltőt, mint annak valós elhelyezkedése, és a zeneszámok léptetésénél is épp fordítva tartaná logikusnak az előre- és visszaléptetésnél a felfelé és lefelé mutató nyíl használatát, mint a szoftvert tervező mérnökök.

A navigációs szoftver térkép adatbázisán még van némi javítani való
(fotó: Herbert Diess/Linkedin)

Aki szeretné követni az utazást, a Linkedin-en megteheti, ahol Diess rendszeres frissítéseket közöl például a töltési tapasztalatairól, de azt is elmondta, hogy kellemesen zajlott az út a nyaralások miatt sűrű forgalomban, a tervek szerint sikerült célba érni. Az emberek kíváncsiak az autóra, hiszen nem sokan láttak még ID.3-at élőben.

Az utazás adatait gyűjtik és a mérnökök elemzik majd
(fotó: Herbert Diess/Linkedin)

Tibornak volt szerencséje nemrégiben kipróbálni egy ID.3-at, tapasztalatairól kétrészes cikksorozatban és egy videós összefoglalóban is beszámolt, olvassátok el.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.