Idehaza is előrendelhető a Kia EV6

A Kia ma bejelentette, hogy röviddel más európai piacok után Magyarországon is megnyílt az előrendelés a március végén bemutatott tisztán elektromos meghajtású újdonságra, az EV6-ra. Az érdeklődőknek 50.000 forint visszatérítendő előleg kifizetésére van szükségük ahhoz, hogy elfoglalhassák helyüket a legelső vásárlók között. Regisztrálni a kia.com/elso50 oldalon van lehetőség, érdemes sietni, mert mindössze 50 helyet tart fenn az autógyártó. Az e-GMP padlólemezre épített crossover hatalmas keresletnek néz elébe, Dél-Koreában 24 óra alatt 21.000 előrendelés érkezett rá. A rendkívüli érdeklődés miatt 2021-ben csak erősen korlátozott mennyiség érkezik a modellből.

Kia EV6 GT-line

Az EV6 tényleges rendelése májusban indul, az első autók várhatóan szeptemberben érkeznek az európai piacokra, Magyarországra pedig októberben. Az EV6 kétféle akkumulátor-csomaggal (58 kWh és 77,4 kWh), és hátsó-, valamint összkerékhajtással, többféle teljesítménnyel és felszereltséggel választható. Hogy pontosan mit tud az autó, arról itt írtunk részletesebben, illetve platformtestvérével, a Hyundai IONIQ 5-tel is összehasonlítottuk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.