Jön az új elektromos MG

Egy vadonatúj tisztán elektromos autómodell piaci bevezetésére készül Európában a brit gyökerekkel rendelkező, de a kínai SAIC autógyártó csoport tulajdonában lévő MG Motor. Az újdonságról egyelőre kevés az információ, de a cég által közzétett kedvcsináló videó leírásából kiderül, hogy egy 4,3 méter hosszú modellről van szó, melynek premierjére valamikor 2022 utolsó negyedévében kerül sor. Az MG Motor Europe azt is elárulta, hogy a villanyautó egy kifejezetten az európai vásárlók ízlésvilágának megfelelő dizájnt kap.

Január végén az egyik szemfüles olvasónk lencsevégre kapott Budapesten egy erősen álcázott tesztautót, amely sokak szerint egy elektromos MG ferdehátú. Lehet, hogy a most bejelentett újdonságot láthattuk fővárosunk utcáin suhanni?

A 2019 óta működő MG Motor Europe, azaz az MG márka kontinentális európai jelenlétének irányítására létrehozott vállalat éppen egy új elektromos autó megjelenésének küszöbén áll, hiszen márciusban megkezdődik az MG5 kombi forgalmazása a vállalat 16 európai piacán. Elérhető továbbá a divatos Marvel R sportterepjáró is, valamint a népszerű MG ZS EV is néhány hónapja újult meg. A három villanyautó mellett az MG egy plug-in hibridet is kínál.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.