Hihetetlen sok volt a selejt a német Tesláknál

A Giga-Berlin júliusban két hétig állt, hogy a gyártási folyamatok átszervezése után nagyobb darabszámmal indulhasson meg a termelés. A Tesla első európai gyára nemrég érte el a heti 1000 darabos tempót, és a cél, hogy ezt október végére háromszorosára, az év végéig pedig ötszörösére növeljék.

Most az is kiderült, eddig mi volt a lassú kezdés legnagyobb oka.

Ez fájhatott

Azt tudjuk, hogy egy új autógyár beindítása nem egyenlő egy nagy piros gomb megnyomásával, pláne nem akkor, ha ez új modellek, vagy új gyártási technológiák bevezetésével is jár. Abban sincs semmi meglepő, hogy az első pár hónap alatt a vállalat a kezdeti problémák megoldásával van elfoglalva, és egyik-másik gyártósor, vagy folyamat még nem fut optimálisan. Most viszont olyan szám látott napvilágot, ami kapcsán mindenki felszisszent, mert elég csúnya gondokról rántotta le a leplet:

A Teslamag.de információi szerint ugyanis a Model Y vázának hátsó részét készítő 6000 tonnás Idra prés-öntő gépek eddig 60%-os selejtaránnyal dolgoztak.

Ez minden, csak nem jó. Így már érthető, hogy az oldal informátorai miért mondták azt, hogy korábban sok kész elem érkezett még Kínából, hiszen ilyen selejtaránnyal nemcsak lassú, de igen költséges is lenne a gyártás.

A jó hír az, hogy most, hogy ismét felvették a munkát, és  a mérnökök befejezték a gépek átállítását, az első eredmények rendkívül biztatóak: most már csak 10% körül van a hibás elemek aránya.

A lap úgy tudja, a jelenlegi cél a gyártási ütem felpörgetése heti 1500 darabra, amelynek eléréshez új kollégák is érkeznek. A toborzás következő szakasza októberben zárul le, amikor három műszakra bővítik a termelést és a cél a 3000 darabos termelési ráta. Az év végéig heti 5000-re tervezik emelni az ütemet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.