Főoldal » zöld rendszám » Szeptembertől Szolnokon is fizethetnek a zöld rendszámos hibridek

Szeptembertől Szolnokon is fizethetnek a zöld rendszámos hibridek

Szeptembertől Szolnokon sem parkolhatnak ingyenesen a zöld rendszámos hibridek, tájékoztatott Facebook oldalán Szalay Ferenc, a város polgármestere.

Pécs és Miskolc után Szolnok városa is úgy döntött, hogy csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak ingyenesen a városban. A parkolási díjak is emelkednek szeptembertől, az I. zónában és az V. zónában 380 Ft-ról 450 Ft-ra, a II. zónában 240 Ft-ról 340 Ft-ra, a III. zónában 200 Ft-ról 250 Ft-ra növekszik. A IV. zóna (Vásárcsarnok parkoló) óradíja nem változik.

Mivel a papíron legalább 25 km hatótávolságra képes konnektoros hibridek és a villanyautók Magyarországon egyaránt azonos, zöld alapszínű rendszámtáblára jogosultak, az ingyenes parkoláshoz Pécs és Miskolc is saját adatbázisban regisztrálja az ezt igénylő elektromos autókat, hogy a parkolóőrök tudják mely járművek jogosultak a kedvezményre.

Valószínűleg Szolnokon is hasonló megoldásra lesz majd szükség, de a részletekről később ígérnek tájékoztatást.

Frissítés (2022.09.01): Szolnokon a parkolas.szolnok@nhsz.hu email címre küldött forgalmi engedéllyel lehet regisztrálni a tisztán elektromos autókat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.