A Kínaiak képtelenek leállni

Ahogy mondani szokás: még meg sem száradt a tinta az előző kettő BYD-vel kapcsolatos híren, a kínai cég ismét felvillantott egy országot, ahol a jövő hónapban már szalont is nyitnak!

Nem tudnak leállni

Úgy néz ki Kínában nem ismerik az alvást. Legalábbis a BYD-nál, ahol tovább folytatják a Kínán kívüli személygépkocsi-modellekkel való piacra lépés sorozatát. A következő célpont Izrael. A helyzet olyannyira éles, hogy augusztusban a Shlomo Motors-szal közös együttműködésben már rendeléseket is vesznek fel, szeptemberben pedig két szalont is megnyitnak. Az egyiket Petach Tikvában, a másikat pedig Haifában. Ezt a két helyszínt októberben egy Jeruzsálemi bemutatóteremmel, majd decemberben egy Be’er Shevai üzemmel is megfejelik!

Az első 100 Norvégiába szánt szánt BYD  (forrás: just-auto.com)

A legutóbbi bejelentésekben a BYD Németországot, Svédországot és Hollandiát jelölte meg, ahol az elektromos járművek közül a személyautó szegmensben kezdik el a terjeszkedést. Izrael esetében azonban egyelőre titok, hogy pontosan milyen modellekkel kívánnak elindulni, ahogy azt sem tudni, hogy ezek országonként azonos, vagy eltérő szériák lesznek-e, ami abban a kontextusban mindenképpen érdekes, hogy ebben a hónapban már rendeléseket is fel akarnak venni. Annyi viszont már most biztos a bejelentés szerint, hogy az első Izraelbe szánt villanyos szállítmány 2022 harmadik negyedévében érkezik Eilat kikötőjébe.

A személyautókra vonatkozó partnerség nem az első együttműködés lenne a Shlomo Motors és a kínai vállalat között. A BYD elektromos buszainak izraeli forgalmazásáért ugyanis már több mint egy évtizede a Shlomo felel.

Európában ezekkel a típusokkal nyomul a BYD.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.