Hivatalos: megvan mikor érkeznek hozzánk az új Teslák

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Európa szerte arról írnak a Teslás fórumokon a Model S-re és X-re várók, hogy mozgolódás látszik az autók kiszállítása körül.

Most vége a találgatásnak, hivatalos sajtóközlemény érkezett.

Dátumok, árak, európai adatok

A Tesla regionális központja hivatalosan is megerősítette, hogy a vállalat még idén, november és december során újra megkezdi a Model S és X európai kiszállításait.

A Tesla zászlóshajója 2013-ban lépett be az európai piacra az SUV testvér pedig három évvel később követte – számításaink szerint eddig mintegy 130 ezer került az utakra a két típusból az óceán innenső partján.

A vásárlási kedv azután a Model 3 és Y érkezésével megcsappant, hiszen már sokkal olcsóbban is lehetett Teslához jutni, ráadásul a két kistestvér sok szempontból fejlettebb is volt. A Palladium frissítés ezt volt hivatott orvosolni, a modellváltás miatt pedig 2020 végén le is álltak az európai kiszállítások és azóta csak mintegy 300 darab, raktáron lévő, vagy bemutatótermi tesztautó került átadásra.

Most novemberben, gyakorlatilag két év kihagyás után, azonban újra megkezdődik a Model S és X európai szállítása - erősítette meg a gyártó. Egyelőre a Plaid változat érkezik, a Long Range 2023-ban várható.

A két olcsóbb, Long Range modell jelenleg csak foglalható, itt később indul újra a megrendelés, a Plaidnek azonban már új magyar ára is van, ahogy arról korábban beszámoltunk.

De nem csak az autók új ára és a kiszállítás időpontja lett most ismert, végre megvannak a hivatalos európai teljesítmény és hatótáv adatok is.

Címlapfotó: Bérczi Balázs

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.