Főoldal » elektromos autó » Új kínai márka jön az Európai Unióba

Új kínai márka jön az Európai Unióba

Jelenleg egyetlen európai országban, Norvégiában árusítja tisztán elektromos luxusautóját a Hongqi, de hamarosan ez megváltozik: a kínai prémium autógyártó vállalat bejelentette, hogy a Stern Premium Car importőrrel együttműködve Hollandiában is elérhető válik az E-HS9.

A Hongqi a FAW autógyártó csoport márkája, a skandináv országban 2022 januárja óta értékesíti az akár 7 üléssel is konfigurálható SUV-ját. Az E-HS9-et nettó 90, illetve nettó 76,5 kWh-s akkupakkal is lehet választani, előbbi esetén 465 km, utóbbinál 396 km a várható hatótávolság az európai WLTP szabvány szerint mérve. A CCS2 töltőcsatlakozón keresztül egyenárammal 140 kW az elérhető legnagyobb töltési teljesítmény. A modell támogatja a V2L-t körülbelül 3,5 kW-tal, ami azt jelenti, hogy tölthet más elektromos eszközöket. A két akkuváltozathoz különböző teljesítmény jár: vagy 405 kW, vagy 320 kW mozgatja az autót.

Legolcsóbban, kis akkumulátoros Comfort felszereltségben 629.900 koronánál, átszámítva körülbelül 26,7 millió forintnál kezdődik a dizájnban meglehetősen rolls-royce-os jegyeket idéző luxusautó, a nagy akkus Premium kiadásért nagyjából 30,6 millió forintot kell fizetni, a szintén nagy akkus Exlusive felszereltség pedig 34,1 millió forint környékén indul.

A Stern Premium Car még 2022 végén megkezdi a forgalmazást Hollandiában, így ez lesz a kínai márka legelső piaca az Európai Unió területén. Arról egyelőre nincs információ, hogy ott mennyibe fog kerülni a modell, és azt sem tudni, hogy mikor terjeszkedik tovább más országok felé a Hongqi.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.