Működnek Vác önkormányzati töltői

Vác önkormányzata, 75 másik önkormányzattal egyetemben sikeresen pályázott 2016 végén a Nemzetgazdasági Minisztérium elektromos autó töltők telepítését támogató pályázatán (GZR-T-Ö-2016), és nyert pénzt 3 db 2×22 kW-os AC töltőoszlop felállítására. Az elsősorban célállomási töltőként használható váltakozó áramú (AC) gyorstöltő (nem villámtöltő) oszlopokat múlt héten szerelték fel, és tegnap végre elkészült hozzájuk a felfestés is, így mikor kedd délután kipróbáltam a töltőket, akkor azok egyikénél sem akadályozták a töltést más autósok.

Vác, Köztársaság út 5.
Vác, Köztársaság út 5.

Az ENSTO gyártmányú Type2 csatlakozós oszlopok hasonlóak az NKM Mobiliti által korábban már több alföldi városban is telepített oszlophoz, azzal a különbséggel, hogy Vácon a mérés külön dobozba került, így a töltő az eredeti gyári formájában került kihelyezésre. Valljuk be, sokkal tetszetősebb így, mint a puttonyos megoldással.

Vác, Piac u. 1.
Vác, Piac u. 1.

A töltők használata ingyenes, a töltés az autós által hozott kábel csatlakoztatása után mindhárom töltőnél automatikusan indul. Probléma esetén a töltőkön is megtalálható telefonszámon hívható NKM Mobiliti ügyfélszolgálat tud távoli segítséget nyújtani.

Vác, Altmann Mihály Frigyes utca 1.
NKM Mobiliti töltő Vácon
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.