Egyszerűbb lesz tölteni az ELMŰ-ÉMÁSZ ingyenes töltőin

Hírlevélben tájékoztatta az ELMŰ-ÉMÁSZ az elektromobilitás szolgáltását igénybe vevő felhasználókat két október 1-től érkező változásról. A cég Kazincbarcikán üzemeltetett töltőoszlopait (Mikszáth Kálmán u. 2. és Építők útja 13.) bekapcsolják a fizetős szolgáltatásba, így ezeken a helyszíneken péntektől a szolgáltató díjköteles töltőinél megszokott 99 Ft/kWh díj lesz fizetendő. Talán fontosabb változás, hogy a még ingyenes töltőknél lényegesen egyszerűbb lesz töltést indítani a jövő hónaptól.

Kazincbarcikán az Építők útján lévő AC töltő mellett hatalmas játszótér várja a kisgyermekkel érkező villanyautósokat

A fizetős rendszer bevezetése előtt a töltésindításhoz a villanyautósoknak az e-autozas.hu weboldalon kellett regisztrálni, majd az itt kapott azonosítót kellett felhasználni a töltésindításhoz. Ahogy az egyes elektromobilitás szolgáltatók fejlődési lehetőségeit összegző cikkünkben is felhívtuk erre a figyelmet, ez a kettős rendszer számos bonyodalmat okozott, elsősorban az elektrombolitás világába a közelmúltban belépők számára.

Akik még régebben, az országos ingyenes időszakban kezdték használni a cég szolgáltatását, többnyire emlékeznek rá, hogy regisztráltak egy ilyen azonosítót és az eCharge+ applikációban fizetési módként ez is megmarad a bankkártyás díjfizetés bevezetésekor. Akik viszont már a fizetős rendszerben lettek a cég ügyfelei, gyakran értetlenül állnak a még ingyenes töltők előtt, csodálkozva, hogy miért nem tudják elindítani a töltést.

Miskolctapolcán a napelemes carport két töltője egyelőre még ingyenes használható

Különösen számukra remek hír, hogy a párhuzamosan élő két fizetési rendszer október 1-től megszűnik, így az ELMŰ-ÉMÁSZ által üzemeltetett még ingyenes töltőkön (Budapest Árkád Bevásárlóközpont, Gyömrő, Nyékládháza, Miskolctapolca Carport, Pápa) a kábel csatlakoztatásakor azonnal és automatikusan indul majd a töltés, tehát ezeken a helyszíneken nem lesz szükség applikáció használatára.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ DC villámtöltője Pápán is applikáció nélkül lesz használható péntektől
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.