Megnyílt az Ionity 400. töltőállomása

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Audi, BMW, Ford, Hyundai-Kia, Mercedes-Benz, Porsche, és partnereik által finanszírozott európai villámtöltő-hálózat, az Ionity: megnyitott a 400. töltőállomás, és ezzel elkészült a hálózat legelső szakasza. A cég 2018 áprilisában telepítette le az első töltőket, és az ugyanebben az évben bejelentett célkitűzése szerint a 400 állomást 2020 végére kellett volna elérni, azaz kereken egy év csúszást könyvelhetett el a vállalat a koronavírus-járvány miatt (az IONITY honlapja szerint egyébként már túl is lépték a 400-at, és összesen 401 állomáson 1586 töltőoszlop működik Európa-szerte).

A töltőhálózat bővítése folytatódik, novemberben bejelentették a projekt második szakaszát, amelyben 2025-ig 1000-re növekszik az állomások, és 7000-re a töltőoszlopok száma. Ez egy 700 millió eurós befektetés révén valósulhat meg, amelyhez egy új partner, a Blackrock is csatlakozott. A terjeszkedés mellett egyébként a töltési technológia és a töltési szolgáltatások is fejlődnek, októberben például valamennyi Ionity töltőoszlopon elérhetővé vált a Plug&Charge, az új Ionity Oázis projekt keretein belül pedig fedett oszlopok, mosdó, és egyéb kényelmi szolgáltatások is indulnak majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.