Főoldal » elektromosautó-töltés » Nagyot léptek a Superchargerek megnyitása felé

Nagyot léptek a Superchargerek megnyitása felé

A Tesla most már hónapok óta teszteli a Supercharger hálózat megnyitását más márkák autói számára.

Ez az eddigi legnagyobb lépés ebbe az irányba.

Hollandiában

Jelenleg Európa három országában folyik a rendszer tesztelése: Norvégiában, Franciaországban és Hollandiában jelöltek ki pár Tesla töltőt, amit mindenki használhat. Bár az oszlopok nem újak, a teljes nyitás előtt a Tesla ki akarja próbálni, vannak-e kompatibilitási problémák egyes modellekkel, működik-e normálisan a fizetés nem-Tesla tulajdonosok fiókjaival is, és arra is kíváncsiak, meg lehet-e ezt úgy lépni, hogy ne terheljék túl a hálózatot, ne érintse negatívan a saját márkájuk vásárlóit.

Most jelentősen bővült a tesztprogram, mivel a vállalat a teljes holland töltőhálózatát megnyitotta az érdeklődők előtt. A tesztben a három érintett ország állampolgárai mellett egyelőre csak a németek és belgák vehetnek részt – valószínűleg a számlázási rendszer egyelőre ezen országok szabályozásának felel meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.