Főoldal » elektromos autó » Magyarországon fogják gyártani a Cupra konnektoros autóját

Magyarországon fogják gyártani a Cupra konnektoros autóját

2024-től már nem csak Audi modellek gurulnak le a győri létesítmény futószalagjairól, hanem a Volkswagen Csoport egy másik márkája, a Cupra is itt viszi gyártásba vadonatúj sportterepjáróját – derült ki a spanyolországi székhelyű vállalat bejelentéséből, melyről az MTI is beszámolt. A körülbelül 4,5 méter hosszú jármű többféle hajtáslánccal is elkészül, köztük lágy hibrid és plug-in hibrid rendszerrel, utóbbi az új generációs technológiának köszönhetően akár 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságra is képes lesz.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, a Q3 Sportback, valamint ezen modellek lágy hibrid és konnektoros hibrid változatait gyártja, emellett szintén Győrben készülnek az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek. Az MTI információi szerint a Cupra szabadidő-autójának gyártásához már megkezdődtek az előkészületek a vállalatnál, ezek legnagyobb mértékben a karosszériagyárat érintik.

Alfons Dintnert, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a vállalat széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen konszern cégeinek megbízható partnerévé. Szerinte a Cupra-modell gyártásával hatékonyabbá teszik a járműgyár kapacitáskihasználtságát, hozzájárulnak nemzetközi pozícióik, valamint járműgyártásuk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, amely révén biztosított a munkatársaik hosszútávú foglalkoztatása. Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja hangsúlyozta, hogy a Cupra-modellt a meglévő gyártási struktúrájukba integrálják a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.