Főoldal » elektromos autó » Pénteken indul a Tesla Model 3 gyártása

Pénteken indul a Tesla Model 3 gyártása

Elon Musk tegnap éjszaka a Twitteren erősítette meg, hogy a terveknek megfelelően ebben a hónapban valóban elindul az elérhető árú, nagy hatótávolságú Model 3 gyártása, ami lehetővé teszi, hogy e legszerencsésebbek még júniusban beülhessenek az autójukba. Az autó 2 héttel a tervezett dátum előtt átment minden vizsgálaton, és megkapta az összes engedélyt, így az első végleges példány már pénteken kigurulhat a gyárból.

A korábban megjelent adatok szerint a beszállítóktól az első hónapra 1000 autó legyártásához elegendő alkatrészt rendeltek, de a gyártást már az év végéig fel szeretnék futtatni havi 20000 darabra.

Az első példányokat a cég dolgozói kapják, utánuk már most is Teslát használó kaliforniai vásárlók kapják meg az autóikat. Ezután a gyártó kelet felé haladva fogja kiszolgálni a korai megrendelőket. Július végén 30, augusztusban nagyjából 100, szeptemberben pedig 1500 korai megrendelő juthat hozzá az autójához. A Tesla Model 3 a kaliforniai Fremontban lévő Tesla gyárban készül, de az akkumulátort és a meghajtást a nevadai Gigafactory-ban gyártják.

Az első autó átadására július 28-án kerülhet sor, amikor várhatóan hivatalosan is bemutatják a gyártásba került Tesla Model 3-at.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »