Villámtöltőt telepített Miskolcon a Lukoil

Ma délelőtt a Lukoil miskolci töltőállomásán beüzemelték a város első elektromos autó villámtöltőjét. Az országszerte üzemanyagtöltő állomásokat üzemeltető cég első villámtöltőit alig két hete adták át az M3-as autópálya mogyoródi szakaszán, ma pedig már a harmadik AC és DC töltésre egyaránt képes készülékkel segítik az elektromobilitást.

cof

A Szentpéteri kapu 80. szám alatt található benzinkúton az ABB rendszerű villámtöltőhöz két zöldre festett parkolót különítettek el. A készülék támogatja mindhárom elterjedt töltőcsatlakozót (CHAdeMO, CCS és Type2), és párhuzamosan egyenáramról és váltakozó áramról is mehet a töltés (a CHAdeMO és a CCS azonban egyszerre nem mehet itt sem, mint ahogy más töltőknél sem). Egyenáramon maximum 50 kW, váltakozó áramon maximum 43 kW teljesítmény felvételére van lehetőség. A töltő a nap 24 órájában elérhető, használata egyelőre ingyenes. A töltés ideje alatt az átutazók a töltőállomás üzletében tudnak felfrissülni.

Az M3-as autópálya mentén rendkívül jó helyen lévő első két töltő és a most átadott miskolci töltő között a távolság 161 km, ami a mai villanyautók többségével ésszerű keretek közt leküzdhetetlen távolság, azonban egy mezőkövesdi villámtöltővel nem csak Miskolc, de Nyíregyháza és Debrecen is összekapcsolható lenne a fővárossal, lehetővé téve a kelet-nyugati villanyautós közlekedést az ország északkeleti részén.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elkészültek az M3 autópálya első MOL Plugee töltői

Elektromos autót használsz?