HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Villanyautó töltés a Penny Market parkolóban

Budapesten a Penny Market Hős utcai üzletének parkolójában elkészült a diszkont áruházlánc első elektromos autó töltője. A 2×22 kW teljesítményű ELMŰ oszlop 2 db Type2 aljzattal rendelkezik, és a kábel csatlakoztatása után egyelőre automatikusan indul. A töltő a nap 24 órájában elérhető, használata ingyenes.

Így a Lidl (3), a Spar (2), az Auchan (1) és a CBA (1) után a Penny Market az ötödik élelmiszer áruház lánc, amely saját elektromos autó töltővel várja a villanyautóval érkező vásárlókat. Bár a Lidl három villámtöltővel a hazai villanyautózás legnagyobb támogatója, a száz fölötti üzletszámhoz képest sajnos ez a mennyiség is elenyésző. A többi áruház villámtöltők helyett csak kisebb teljesítményű, AC töltőket telepített, viszont a  Tesco, a Metro, a Coop és az Aldi még semmilyen töltési lehetőséget nem biztosít a vásárlóinak Magyarországon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?