Pénteken érkezik Budapestre az eTourEurope 2017 mezőnye

Múlt pénteken Münchenből elrajtolt az idei, immár negyedik eTourEurope futam. A tisztán elektromos autókból álló flotta 9 főváros érintése és 3621 km megtétele után június 18-án érkezik meg a verseny végállomására az ausztriai Salzburgba. A június 16-i magyarországi megálló egyúttal a napi etap végpontja is lesz, így a csapatok az egyszerű töltésnél hosszabb időre, egész éjszakára a városban maradnak. A csapatok várhatóan délután 4 óra után futnak be a Hősök terére, ahol a helyi programot szervező Magyar Elektromobilitás Szövetség változatos programokkal várja a villanyautózás iránt érdeklődőket és az elektromos autót használókat. A villanyautóval érkezők a Hősök terén a díszburkolat körül parkolhatnak, de a helyek kiosztásához előzetesen regisztrálni kell.

Az Autónavigátor autója az első etap befutójánál (forrás: eTourEurope)

A korábbi években a versenyen résztvevők Európa szerte bemutatták, hogy a villanyautók nem csak a városokban, de hosszabb utakon is jól használhatók. Az eTourEurope idei célkitűzése felhívni az egyes országok szabályozóinak és más döntéshozók figyelmét arra, hogy a megbízható sűrűségű és könnyen hozzáférhető töltőhálózatok elengedhetetlenek az elektromos járművek nagyobb arányú elterjedéséhez és a felhasználók bizalmának elnyeréséhez.
A mezőnyben idén két magyar csapatnak is szurkolhatunk. Az Autónavigátor.hu egy Ford Focus Electric-kel, a Magyar Elektromobilitás Szövetség pedig egy Budapest nevezetességeivel dekorált Volkswagen e-Golffal indult. Bár mindkét autó nagyobb, 30+ kWh-ás akkuval rendelkezik, még belefértek a C2-es kategóriába, így nem a Tesla Model S-ek ellen, hanem a középkategóriás, közepes hatótávolságú autók között indulhattak.

EZT OLVASTAD MÁR?  Villanyautósok szeptemberi találkozója
A Magyar Elektromobilitás Szövetség autója az első etap befutójánál. (forrás: eTourEurope)

A budapesti program délután 2-től este 9-ig tart, ezen belül a következőkre lehet számítani:

16:00-tól: versenyzők érkezése

18:00-19:00: Budapest Electric – elektromos jármű találkozó és rekordkísérlet

19:00-20:00: eTourEurope ünnepi köszöntő, díjátadó ceremónia

Minden villanyautóst és érdeklődőt szeretettel vár a Magyar Elektromobilitás Szövetség és a Villanyautósok Közössége!

Elektromos autót használsz?