Már csak hétfőig lehet regisztrálni elektromos autó támogatásra

Az elmúlt két évben (GZR-D-Ö-2016 néven) futó elektromos autó vásárlásához támogatást nyújtó pályázat idén augusztus 31-én, vagyis kevesebb, mint egy hét múlva befejeződik. Eddig fogadja be az e-Mobi Nonprofit Kft. a pályázatokat az ismert onlnine felületen, ahova ráadásul már csak 2 napig, 2018. augusztus 27-ig (hétfő) lehet regisztrálni. A pályázat benyújtásának feltétele a regisztráció, így aki a hátralévő néhány napban tervezi még pályázat benyújtását, és még nem regisztrált, az mielőbb tegye meg, mert keddtől erre már nem lesz lehetőség.

Az e-Mobi oldalán megjelent közlemény:

Tájékoztatjuk az „Elektromos gépkocsi beszerzések támogatása” (GZR-D-Ö-2016) című pályázatban résztvevőket és a pályázattal kapcsolatban érdeklődőket, hogy a jelenlegi 1,5 millió forintos pályázati program a következők szerint lezárul. 2018. augusztus 27-ig lehetőséget biztosítunk a pályázati portálon keresztül történő regisztrációra, illetve 2018. augusztus 31-ig – a határidőn belül regisztrált felhasználók számára – a pályázatok benyújtására. A 2018. augusztus 31-ig benyújtott pályázatokat az e-Mobi a jelenlegi feltételek szerint értékeli, szükség esetén hiánypótlást kér, majd támogatói döntésre előterjeszti. Az elszámolások benyújtásának végső határideje: 2018. december 31.

A módosított pályázati kiírás a következő linkre kattintva érhető el.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által lebonyolított, az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása” pályázati kiírás az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére várhatóan ősszel új, egyszerűsített feltételrendszerrel és pályázati tartalommal folytatódik.

A pályázattal kapcsolatos részletekről mihamarabb tájékoztatást fogunk nyújtani minden kedves érdeklődő számára honlapunkon valamint Facebook oldalunkon, mely információk megjelenéséig szíves türelmüket kérjük!

Ahogy a közleményből is látható, a támogatás a rendszer átalakítása és egyszerűsítése miatt áll most le egy időre, de ősszel várhatóan újraindul.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.