Új töltő Csepelen

Ha nem is felfoghatatlan tempóban, de kezdenek megjelenni a bevásárlóközpontoknál az OTÉK kötelezettség által előírt elektromos autó töltők. Ezúttal a Görgey Artúr tér 7. szám alatt található Csepel Üzletház oldalán jelent meg egy AGT Compact Type 2 típusú töltő, ami a rajta lévő szabványos aljzatokon keresztül két autó számára biztosít energiát. A 22 kW teljesítménnyel gazdálkodó töltő dinamikusan osztja az energiát. Ha egyetlen olyan autó tölt rajta, ami fel tudja venni a 22 kW-ot, akkor az kihasználhatja a töltő teljes teljesítményét, de ha két ilyen autó töltene egyszerre, akkor 11-11 kW jut mindkettőnek. Ha két darab 1 fázison 32 A-rel (vagy kisebb teljesítménnyel) töltő autó használja párhuzamosan a készüléket, akkor mindkettő megkapja a szükséges energiát. Ha az egyik oldalon egy 3 fázisú autó tölt, a másikon egy egy fázisú, akkor mindkét autó 16-16 A-t (a 3 fázisú 11 kW-ot, az egy fázisú 3,6 kW-ot) vehet fel.

A töltés a kábel csatlakoztatása után automatikusan indul, és a szolgáltatásért az üzemeltető nem kér pénzt, és a parkolás is ingyenes. A kábelt, mint minden ilyen töltőnél, az autós kell hozza.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.