A közösség

A Villanyautósok Közössége Magyarország legnagyobb, elektromos autót használókat tömörítő csoportja. Egy nagy baráti társaság, amelynek tagjai egy zárt online felületen és a valós életben segítik egymást friss információk, aktuális adatok és tapasztalatok megosztásával.

Néhány érdekesség a Villanyautósok Közösségéről:

A közösség kétharmada a fővárosban és agglomerációjában él, ami jól mutatja, hogy az elektromos autó vásárlás valószínűleg racionális döntés. Budapesten zöld rendszámos autóval ingyenes a parkolás, és a környező településeken élők az ingázás során további jelentős összeget spórolhatnak meg elektromos hajtás használata esetén. Persze hozzá kell tenni, hogy a Budapesten a több töltő miatt a villanyautósok könnyebben rátalálnak a közösségre, így nagyobb valószínűséggel is csatlakoznak hozzánk.

Bár egyre népszerűbbek a megnyugtató tartalék meghajtást kínáló plugin hibridek, a Villanyautósok Közösségében egyelőre többségben vannak a tisztán elektromos hajtású autók.

A zöld rendszámos környezetkímélő autók között a közösségen belül messze a legnépszerűbb típus a Nissan LEAF, amit az Opel Ampera / Chevrolet Volt követ.

Bár akad néhány 10 évesnél idősebb villanyautó is a közösségben, a legtöbb autót 2010 után gyártották. A hazai utakon népszerűek a 2011-es, 2012-es és 2013-as modellek, amelyek többségét valószínűleg használtan hozták külföldről. Ezek együtt harmadát adják a hazai állománynak, ami jól mutatja, hogy az 6-7 éves autók is vígan használhatók.

A villanyautó helyben zéró emissziós, de globálisan csak annyira zöld, mint amennyire az elhasznált áram az. Éppen ezért sok villanyautós érzi úgy, hogy a közlekedésre elhasznált energiának környezetkímélő módon való megtermelését saját kezébe veszi. (Egyelőre csak a tagok egy része nyilatkozott ebben a témában.)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?