Megkezdődött az MG ZS EV kiszállítása

Hivatalosan is megjelentek Európa útjain a legelső Kínában gyártott villanyautók, miután a SAIC Motor tulajdonában álló MG megkezdte tisztán elektromos ZS EV-jének kiszállítását az Egyesült Királyságban. A legelső példány, egy Dynamic Red festésű darab a hertfordshirei Busheyban talált gazdára, ahol a helyi autókereskedés, a Bushey Heath Garage adta át a kulcsot Richard Jacksonnak. A brit úriember ezzel a legelső európai lakos lett, aki otthon vásárolt kínai villanyautóval büszkélkedhet, ám hamarosan még többen csatlakoznak hozzá, merthogy az MG ZS EV-re több mint 2000 megrendelés érkezett a megjelenése óta eltelt 60 nap leforgása alatt.

A nagy keresletre való tekintettel az egyébként brit gyökerekkel rendelkező autómárka meghosszabbította a villanyautójáért járó támogatást, így a 3500 fontos kedvezmény a következő 1000 megrendelőnek is jár a legnagyobb tudású Exclusive változatért, míg az Excite csomag vásárlói 3000 fonttal olcsóbban juthatnak hozzá az autóhoz a brit kormány által kínált Plug-in Car Grant vásárlási támogatáson felül. Így a legszerencsésebbek akár 7000 fontot is megtakaríthatnak, letornázva a top-specifikációs villanyautó árát 23 495 fontra (átszámítva körülbelül 8,8 millió forintra), míg legolcsóbban 21 995 brit fontért (8,3 millió forintért) lehet hazavinni a sportterepjárót. Nem véletlen, hogy az MG az első igazán megfizethető, tágas, családbarát, és mindennapi közlekedéshez tökéletes villanyautóként reklámozza járművét. Aki alaposabban meg szeretné ismerni az autót, annak ajánljuk figyelmébe Bjørn Nyland videóját, melyet mi is összefoglaltunk magyarul egy korábbi cikkünkben.

Az MG ZS EV mostantól szerte az Egyesült Királyságban megtalálható az MG kereskedésekben, emellett kapható Hollandiában, hamarosan pedig Norvégiában is a boltokba kerül, mielőtt 2020 első felében Svédországban, Dániában, Franciaországban, Németországban, és Belgiumban is elérhetővé válna.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.