HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Sportos vadállat lett a kicsi Teslából

Az Unplugged Performance azon kevés vállalatok egyike, mely kifejezetten Teslákhoz készít utángyártott tuningcsomagokat, hogy bármelyik Tesla-tulaj ütős sportautóvá varázsolhassa megunt külsejű villanyautóját. A cég elsősorban Tesla Model S-ek átalakításával vált híressé, de az elmúlt két évben a Model 3-hoz is született számtalan egyedi dizájnelem és modifikáció, amiket az amerikai csapat most egy nagy szetté gyúrt össze, megteremtve ezzel az eddigi legvadabb kicsi Teslát.

Az Ascension R sportfelszerelés része az egyedi, állítható versenyfelfüggesztés, mely a masszív 6 dugattyús, 15,5 hüvelykes kerámia fékrendszerrel együtt a profi versenygépek dinamikus vezetési élményét teszi a sofőr alá. A 20 colos felnik ugyanabból a 6061-T6 alumínium ötvözetből készültek, mint amiket a Lamborghini és a Koenigsegg is használ, rájuk pedig Michelin Cup 2 gumik lettek húzva. Az új karosszériaelemek az autó egészén körbefutnak, izmosabb első- és hátsó lökhárító került a Model 3-ra, valamint egy fekete Voltex szénszálas spoilert is felszerelt az Unplugged Performance.

A Tesla Model 3 Ascension R a ma kezdődő SEMA (Specialty Equipment Market Association) rendezvényen kerül kiállításra Los Angelesben, de hamarosan Erik Strait youtuber is megkapja a csomagot, aki a saját csatornáján közvetíti a Model 3-asának átalakítását. Az egyébként közúton is használható Ascension R tuningcsomag 35 000 dollárba kerül, és körülbelül 4-8 hetet vesz igénybe a felszerelése a vásárló preferenciáitól függően. Ha már versenycsomag, az autó jövő januárban a versenypályán is megmutatja tudását.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.