Az őszi Párizsi Autószalon is elmarad

Az elmúlt egy hónapban sorra érkeztek a hírek azon autószalonok és autós események elmaradásáról, melyek megrendezése most márciusban, illetve az elkövetkezendő hónapokban lett volna esedékes, ám teljesen érthető okokból, a koronavírus egészségügyi kockázatai és az autóipart földbe döngölő gazdasági hatásai miatt ez lehetetlenné vált. A szervezők optimizmusa, és így az autókiállítások sorsa is igencsak változóan alakul: a márciusi Genfi Autószalont idén már biztosan nem látogathatjuk meg, míg az áprilisi pekingi műsort egyelőre csak egy jelenleg még ismeretlen dátumig elnapolják a rendezők. A szintén áprilisra tervezett New York-i showért felelős illetékesek abban bíznak, hogy nyárra túl leszünk a járvány nehezén, és augusztus végén, szeptember elején megtarthatják a kiállítást.

Forrás: Wikipedia

Mások a nyári eseményeket sem érzik biztonságban: a júniusi detroiti NAIAS csak jövőre nyitja ki kapuit, de a júliusi goodwoodi futamot is bizonytalan időre elhalasztották. Ha mindez nem lenne elég, a járvány már az őszi hónapok rendezvényeit is fenyegeti: a Párizsi Autószalon szervezői tegnap bejelentették, hogy a szokásos formájában biztosan nem zajlik le a program. Pedig addig még kereken fél év hátra van – a sajtó elé szeptember utolsó napjaiban, a nyilvánosság elé pedig október 1. és 11. között álltak volna ki a legújabb autómodellek.

Peugeot e-Legend a Párizsi Autószalonon

A kétévente tartott párizsi esemény számára még nem veszett el minden remény, ugyanis jelenleg csak a hagyományos kiállítás részét sztornózták, míg egyes programok, például az innovációra és fenntartható mobilitásra fókuszáló Movin’On business-to-business kommunikációs modul, illetve néhány városon kívüli rendezvény továbbra is kitart. A szervezők a partnerekkel közösen az autószalon teljes átszervezésén dolgoznak, hogy a lehető leginnovatívabb és legbiztonságosabb megoldással szolgáljanak ezekre a megpróbáltatásokkal teli időkre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.