Elhalasztják a New York-i Autószalont

Nem tartják meg a szokásos áprilisi időpontjában az idei New York-i Autószalont, jelentették be a szervezők kedd délután, ám a Genfi Autószalon példájával ellentétben a kiállítóknak és a látogatóknak nem kell egy teljes évet várniuk a rendezvény kapuinak megnyílásáig. A jelenlegi tervek szerint 2020. augusztus 26-án és 27-én a sajtó képviselői, 28. és szeptember 6. között pedig bárki megtekintheti az autógyártók újdonságait a századforduló óta tartott huszadik autókiállításon. Az autószalon a futótűzként terjedő koronavírus legújabb áldozata – az Egyesült Államokban New York állam az egyik legsúlyosabban érintett terület, legutóbbi információk szerint majdnem 200 regisztrált fertőzöttel.

Forrás: New York International Auto Show

A szervezők egy héttel ezelőtt bejelentették, hogy 70 kézfertőtlenítő állomással szerelték fel a manhattani Jacob K. Javits Convention Center épületét a vírus elleni óvintézkedésként, ám a történések fényében folyamatosan mérlegelték a halasztás lehetőségét. Az autókiállítás április 10-én indult volna, ám nem akartak az utolsó pillanatig kivárni az illetékesek, így a kiállítókkal egyeztetve pontosan egy hónappal a kezdés előtt meghozták a végső döntést. Eredetileg a New York-i Autószalonra tervezte az I.D. 4 tisztán elektromos SUV bemutatóját a Volkswagen, ám februári sajtóinformációk szerint a német autógyártó ezt már korábban elnapolta, vélhetően a júniusi detroiti NAIAS autóshowra. A Lucid Air gyártási változatának premierjének azonban nagy eséllyel ez a rendezvény adott volna otthont. A szintén áprilisban tartandó Pekingi Autószalon ugyancsak más időpontban kerül megrendezésre, erről később adnak ki közleményt a szervezők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.