Újabb világhírű autós rendezvényt fújtak le a járvány miatt

Számos autószalon, illetve motorsport-esemény után újabb autós rendezvény időpontja tolódik későbbre a koronavírus miatt: ezúttal az idei Goodwoodi Sebességfesztivál elhalasztását jelentették be a szervezők. Az Egyesült Királyság legnépszerűbb autós rendezvénye ugyan csak július 9-12 között nyitotta volna meg a kapuit a látogatók előtt, az illetékesek a helyzet bizonytalanságára való tekintettel jobbnak látták elnapolni a fesztivált. Új időpontot egyelőre nem sikerült találni, de a szervezők abban bíznak, hogy nyár végén, legkésőbb az ősz elején újra megtelhet Charles Henry Gordon-Lennox 11. richmondi herceg kertje autócsodákkal és autóőrültekkel. A már megvásárolt jegyek érvényesek lesznek az új dátumra is.

A hagyományos autószalonokkal ellentétben a Festival of Speed az utóbbi időben jelentős népszerűségre tett szert, köszönhetően nagyrészt annak, hogy itt a világhírű 1,86 kilométeres felfutón a gyártók egy jóval dinamikusabb oldalról mutathatják be járműveiket. Az évente mintegy 150-200 ezer látogatót vonzó kiállításon rengeteg autómodell megfordult már, köztük villanyautók is, legyen szó klasszikusról, koncepcióról, versenyautóról, vagy piaci bevezetésre váró újdonságról. 2018 júliusában itt került sor például a Tesla Model 3 európai debütálására, de a villanyautós közösség talán a Volkswagen I.D. R kapcsán többször hallott az angliai rendezvényről, merthogy tavaly egy 20 éves pályacsúcsot döntött meg a németek elektromos versenygépe. Romain Dumas pilóta visszatérése Goodwoodba az idei évre is be van tervezve, ám így most egy kicsit többet kell várni a futamra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.