Halasztják a Tesla akku-napot

A korábbi hírek alapján április második felére vártuk a Tesla Battery and Powertrain Investor Day nevű eseményt, amelyen az amerikai gyártó beszámol a fejlesztéseinek állapotáról. Az eseménytől a műszaki újdonságok mellett sokan azt is remélik, hogy a Musk bejelenti, hogy már 100 dollár/kWh alatti áron képesek akkumulátort gyártani. A jelenlegi vírushelyzetben azonban a legtöbb hasonló rendezvényt elhalasztják, esetleg online tartják meg. Az Electrek híre szerint Elon Musk megerősítette az akku-nap halasztását, egy határozatlan talán május közepén megrendezzük megjegyzéssel.

Pillanatnyilag a Tesla minden amerikai gyárában szünetel vagy csökkentett műszakban folyik a termelés. A fremonti üzemben legkorábban május 4-től indulhat újra a gyártás. A leállást a Tesla igyekszik fejlesztésekre felhasználni, korábbi információk szerint sátrat építenek. A Teslarati.com a Fremont városának benyújtott engedély kérelmekből arra következtet, hogy a Tesla jelenleg a Model Y gyártósorával, valamint a festőüzemmel kapcsolatos fejlesztéseket végez. A fejlesztések célja a Model Y gyártásának felpörgetése, mivel arra számítanak, hogy ez a típus a jelenleg eladási listákat vezető Model 3-nál is népszerűbb lehet a termelés újraindítását követően.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.