Késni fognak a Rivian villanyautói

Továbbra is állnak a Rivian gyárberendezési munkálatai az Illinois állambeli Normal városában, így egyre biztosabbá válik, hogy nem tudja megkezdeni tisztán elektromos R1T pick-upjának és R1S sportterepjárójának sorozatgyártását még az idén a start-up. A 2009-ben alapított cég április legelején közzétett egy videót, amin a volt Mitsubishi-gyár akkori állapota látható – ugyan a létesítmény a gyártósorok nélkül még igencsak szellős, ráadásul a járvány miatt be is kellett zárni a gyárat március végén, a Rivian bízott benne, hogy még egy rövid leállással is teljesíthető a célkitűzés, és képes lesz leszállítani az év vége előtt a villanyautók legelső darabjait. Az amerikai koronavírus-helyzet romlásával azonban a munkaszünet meglehetősen elhúzódni látszik.

Ebből 2021 lesz” – nyilatkozta a vállalat szóvivője, ám azt senki nem tudja megjósolni, hogy pontosan mennyit csúszik az ütemterv, hiszen ez azon múlik, mikor válik újra biztonságossá folytatni a munkát. Jelenleg a Rivian kicsivel több mint 300 alkalmazottjából mindössze 11 dolgozik az üzemben, akik a legfontosabb karbantartási munkálatot végzik, valamint néhány külsős dolgozó is jelen van, akik főleg a festést csinálják. A késésről a megrendelőket e-mailben értesítette a csapat, amelyben azt ígérik, hogy megpróbálják a lehető leghamarabb beindítani a gyártást. A Rivian az egyik legígéretesebb villanyautós start-upok közé tartozik, hogy miért, arról a legutóbbi Villanyóra adásban lehet többet megtudni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.