Jön a tisztán elektromos Audi A1?

Amikor a Volkswagen csoport hatalmas beruházással megalkotta az MEB-platformot céljuk egyértelműen egy jövőbe mutató befektetés volt. Az új moduláris platform igénybevételével a csoport mindegyik márkaneve alatt lehetőség nyílik a tisztán elektromos, akkumulátoros autók rugalmas gyártására. Az első autó, amely erre a platformra épül, természetesen a Volkswagen ID.3 lesz, azonban már a kezdetektől ismerhetjük például a SEAT el-Born modellt, amely az ID.3 sportosabb testvére. A Škoda ENYAQ pedig az egy mérettel tágasabb modellnek, a Volkswagen ID.4-nek lesz versenytársa.

Az Audi jelenlegi és talán a következő elektromos autója (Audi e-tron, Audi A1 Sportback)

A legújabb pletykák szerint az Audi is hamarosan megjelenik egy MEB padlólemezre épülő kisebb, tisztán elektromos modellel, vélhetően Audi A1 e-Tron néven. A szóbeszédre az ad alapot, hogy Matthias Schmidt iparági elemző értesülései szerint a cég regisztrált egy néhány autóból álló A1 BEV teszt flottát a német hatóságnál idén márciusban.

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a jelenlegi Audi A1 modell néhány fontosabb méretét a Volkswagen csoport hasonló kategóriába tartozó tisztán elektromos autóival, azaz a jelenleg e-Golf és a hamarosan az első szerencsés vásárlókhoz kerülő ID.3 modellel.

Audi A1

Volkswagen ID.3

Volkswagen e-Golf

Hosszúság 4029 mm 4261 mm 4270 mm
Magasság 1409 mm 1552 mm 1450 mm
Szélesség (tükrök nélkül) 1740 mm 1890 mm 1799 mm
Tengelytávolság 2469 mm 2765 mm 2631 mm
Csomagtér 335 liter 385 liter 345 liter
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.