Plug-in hibridként is rendelhető a Jaguar F-Pace

Az új Defender bevezetésével ötre nő a Land Rover kínálatában a plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható modellek száma, miközben a Tata tulajdonában álló konszern másik fele, a Jaguar egy más stratégiát követve átugrotta ezt a technológiai szintet, és első konnektoros autójából teljesen kihagyta a belsőégésű motort. Ez most megváltozik, merthogy az átdolgozott F-Pace SUV hat elérhető meghajtás-változata között immár találunk konnektorról tölthető hibrid opciót is.

A plug-in típusnál, épp úgy, mint a Land Rover Defender esetében, az F-Pace a P400e jelölést viseli, hiszen a hajtásrendszer azonos a két autóban. A szennyező erőforrás egy kétliteres, négyhengeres benzinmotor, míg a tisztább, helyben teljesen kibocsátásmentes közlekedéshez egy 105 kW teljesítményű villanymotort kell beindítani. A rendszer összteljesítménye 297 kW (398 lóerő), a legmagasabb elérhető nyomaték pedig 640 Nm.

A Jaguar F-Pace PHEV akkumulátorának kapacitása 17,1 kWh (az Electrive információi szerint ez bruttó, a nettó 13,8 kWh), és fél óra alatt 80%-ra tölthető teljesen lemerült állapotról a maximális 32 kW-os DC töltési teljesítmény mellett. AC hálózaton 1 óra 40 perc szükséges ugyanehez 7 kW-os fal töltővel. A hatótávolság tisztán elektromos módban 53 km a WLTP szerint.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó árak és kínálat 2020-ban

Az elektromosított hajtásláncok mellett számos újdonsággal is bővült az F-Pace, többek között a Pivi Pro infotainment rendszer legfrissebb változatával, over-the-air frissítési lehetőséggel, valamint egy 11,4 colos hajlított érintőkijelzővel. Németországban a Jaguar F-Pace alapára 68 990 euró lesz, a kiszállítás pedig leghamarabb 2021 tavaszán kezdődhet meg.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.