Minden új Maseratiból lesz elektromos

Az új csúcsmodellként bevezetett MC20 múlt heti világpremierje a második olyan alkalom volt két hónapon belül, amelytől a sajtó az első konnektoros Maserati leleplezését várta. A Ghiblihez plug-in hibrid hajtást ígértek az olaszok, de az akkumulátor elfogadhatatlanul nagy tömegére hivatkozva végül csak 48V-os hibrid rendszerrel mutatkozott be júliusban. Az MC20 számára szervezett modenai eseményen ismét szóba került a márka elektromos jövője, és cikáztak is a villámok a kivetítőn, de még Zeusz legpusztítóbb haragja sem tudott volna olyan erősen lesújtani a sportautóra, hogy a V6-os motor elcsendesedjen. Pedig régóta tudjuk, hogy ebből az autóból lesz tisztán elektromos, csak épp nem mostanában, hanem 2022-ben.

Maserati MC20

Az MC20 az eddigi legvadabb Maseratiként egyesíti a teljesítményt, egyszerűséget, és a luxust, számos olyan megoldással kiegészítve, melyre eddig nem volt példa a palettán (ez a modell például az első, mely gyárilag pillangó ajtókat kapott). De nemcsak emiatt beszél a gyártó egy új korszak nyitányáról, hanem mert innentől kezdve valamennyi újonnan megjelenő modellhez készülni fog elektromosított változat. Hogy ez a hibridizáció létráján pontosan mit is jelent, az nem egyértelmű, de úgy tűnik, hogy a Maserati végleg lemondott a tölthető hibrid meghajtás-módról, és kizárólag villanyautókban gondolkodik elektrifikáció címszó alatt. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a sima hibrid rendszereket az olaszok nem „elektromos meghajtású változatként” sorakoztatják majd fel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Két szuperolcsó elektromos Volkswagent is kaphatunk 2020 környékén
Maserati Ghibli hibrid

Az új GranTurismo és GranCabrio lesznek az elsők, melyek megszabadulnak a benzinmotortól, ugyanabban az évben, amikor az MC20-hoz is megérkezik a tisztán elektromos változat. 2022-ben továbbá az Alfa Romeo Stelvio által inspirált, újonnan bejelentett Grecale SUV is megkapja a kibocsátásmentes hajtásláncot. 2023-ban a Quattroporte is választhatóvá válik belsőégésű motorral és anélkül, amit aztán a Levante sportterepjáró fog követni szintén hagyományos és elektromos meghajtással. Ezt a stratégiát követve 2025-re nem marad olyan modell a kínálatban, amihez nem adódik a lehetőség villanymotoros opció rendelésére.

Maserati MC20

Minden teljesen elektromos Maserati a Folgore (a villámlás olaszul) almárka alatt kerül piacra hárommotoros kiszerelésben összkerék-meghajtással, az akkumulátor-rendszer feszültsége pedig 800 V lesz a Formula 1-ben és Formula E-ben használatos szilikon-karbid inverterrel, azaz olyan, mint amivel több nagy autógyártó villanyautója is megjelenik 2024-től. A maximálisan elérhető töltési teljesítmény akár a 300 kW-ot is elérheti.

Elektromos autót használsz?