Új villanyautót mutat be a Honda

A kínaiak optimistán állnak a tömegrendezvényekhez, úgy gondolják, hogy megfelelő biztonsági intézkedések mellett akár az ország legnagyobb autókiállítását is meg lehet tartani anélkül, hogy újra kirobbanna a járvány, így szeptember 26. és október 5. között a Pekingi Autószalon a legelső nagy jelentőségű autós eseményként nyitja meg a kapuit az elmúlt hónapok kihagyásai után. A program máris izgalmasnak ígérkezik, ugyanis a Honda bejelentette, hogy itt mutatja be következő villanyautójának koncepcióját, mely egy későbbi, tömeggyártásba szánt modellt vetít előre.

Egyelőre semmilyen részlet nem ismert, mindössze egyetlen számítógépes látványtervet tett közzé a gyártó, amiből még arra sem tudunk következtetni, hogy mely szegmenst gazdagítja majd az autó, de várhatóan a Honda e modellnél nagyobb méretű lesz. Az is majd csak szeptember végén derül ki, hogy kizárólag Kínában jelenik-e meg a kocsi, vagy európai piacokon is elérhető válik a jövőben. A Honda standjánál más elektromosított gépjárművekkel is találkozhatnak majd a látogatók, köztük a CR-V plug-in hibriddel, mely a márka legelső konnektorról tölthető hibrid modelljeként indul el a kereskedésekbe Kínában.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.