Októberben újjászületik a Hummer

Az idei év talán legelső nagy autóipari meglepetése a Hummer visszatéréséről szóló januári bejelentés volt, amely piszkos múltját hátrahagyva hamarosan teljesen elektromos terepjárókkal színesíti majd a General Motors járműkínálatát a GMC márkajelzés alatt. Lehet vitatkozni arról, hogy mennyire előremutató döntés e mindenki által jól ismert nevet összefűzni az elektromobilitással, de immár más szelek fújnak, mint régen, az amerikai autóóriásnak pedig szüksége volt valamire, ami képes legalább akkora szörny lenni, mint a GM legjövedelmezőbb szegmensét veszélyeztető legádázabb ellenfél, a Tesla Cybertruck. A GMC Hummer EV világpremierjét végül a koronavírus elnapolta, de most megtudtuk az új időpontot: október 20. Ekkor már az előjegyzés is megindul a járműre.

A bemutató időpontját a GM egy videóban jelentette be, amelyben az úgynevezett Crab Mode-ban való mozgást láthatjuk. Ez annyit tesz, hogy ennek bekapcsolásával a hátsó kerekek is kormányozhatóvá válnak, így a jármű átlós irányban is el tud indulni. Nehéz terepeken ezért a funkcióért alighanem imádni fogják az autót a vásárlók, de még a parkolásnál is sokat segíthet egy ekkora monstrumnál. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy hány fokban fordulnak majd el a kerekek, de valószínűleg a teljes oldalazást nem tanulta el a rákoktól.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.