Megvan a legolcsóbb Škoda Enyaq iV hazai ára

A tisztán elektromos meghajtású Škoda Enyaq iV magyarországi rendelésének tavaly év végi megnyitásakor két típus vált elérhetővé a vásárlók számára: az 58 kWh kapacitású 60-as, valamint a 78 kWh-s 80-as változat. A napokban bekerült a konfigurátorba az SUV alapmodelljét képviselő 50-es változat, így legolcsóbban bruttó 14.488.160 forintért (az importőr 600.000 forintos kedvezményével együtt bruttó 13.888.160 forintért) haza lehet vinni a villanyautót az ajánlott kiskereskedelmi áron.

Az Enyaq iV 50 a legkisebb, 52 kWh-s akkumulátorral érkezik, alapfelszereltségként 50 kW-tal tölthető DC hálózaton, AC-n pedig maximum 7,2 kW áll rendelkezésünkre. Az autót a hátsó kerekei hajtják 109 kW (146 lóerő) maximális teljesítménnyel.

Extrák nélkül a Studio dizájncsomag szövetkárpitját kapjuk állítható magasságú vezetőüléssel, és 2 küllős multifunkciós bőr kormánykerékkel, a Loft csomag 538.480 forintos felár ellenében választható. A legfontosabb biztonsági és kényelmi funkciók közé tartozik a FRONT ASSIST környezetfigyelő csomag, a KESSY GO kulcsnélküli indítás, a LANE ASSIST sávtartó rendszer, az elektromos rögzítőfék, a LED fényszórók, a SmartLink vezeték nélküli funkció az infotainment rendszerhez, 5,2” méretű színes digitális műszerfal-kijelző, digitális rádióvétel, 13 colos érintőkijelző, és Basic navigációs csomag. Standardként 18 colos acél keréktárcsák járnak a sportterepjáróhoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.