Romániába is megérkezett a Tesla

Pénteken a Tesla magyar üzletének megnyitásának örültünk, ami kissé elhomályosította, hogy ugyanazon a napon Bukarestben is megnyílt a Tesla budapestihez hasonló, ideiglenes pop-up store-ja. A pletykák szerint már készül Bukarestben a végleges helyszín is, és szintén a szóbeszéd kategóriába sorolható az alábbi twitter bejegyzés, amely szerint az első 24 órában 100-nál is több Tesla talált gazdára.

A Tesla térképén a tervezett szervizek között még nem látható Bukarest (Budapest már hosszabb ideje látható), de minden valószínűség szerint az első autók szeptemberre ígért átadására helyi szerviz is lesz majd Romániában.

Romániában két működő mellett három tervezett Supercharger is látható a Tesla térképén

A román üzlet megnyitójával egy időben hivatalosan is átadták a román Supercharger töltőoszlopokat Temesváron, valamint Bukarestben, melyek a kelet felé induló hazai Teslásoknak is komoly segítséget jelent a hosszabb utazásaik során. A Tesla térképe szerint még idén három további SuC helyszín várható Romániában, az Nagyszeben közelében, Pitestben, valamint Konstancán, Románia tengerparti üdülővárosában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.