Az új Citroën ë-C4 a villanyautó-pályázat favoritja lehet

Az ë-C4 ë-Style 50 kWh-s akkumulátorral, 11 kW-os fedélzeti töltővel indul a legnagyobb támogatásért.Advertisement

Az új Citroën ë-C4 100% Ëlectric ë-Style speciális szériája kiemelkedő kényelmével és gazdag felszereltségével, 11 kW-os fedélzeti töltőjével az elektromos piac egyik favoritja lehet, amennyiben az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-ben is kiírja az elektromos autók vásárlására vonatkozó pályázatot, és a 12 millió forintos értékhatár alatti modellekre 2,5 millió forint támogatást biztosít.

Akár 30 perc alatt 80%-ra tölthető akkumulátor

Stílus, kényelem, optimális felszereltség és környezettudatos vezetés: ez a tisztán elektromos Citroën ë-C4 ë-Style speciális szériája. Három változatának felszereltsége az igényeinkhez igazodik. A modellek fix konfigurációk, csak a megfelelő színt kell hozzájuk kiválasztanunk! Fontos előnye az új ë-C4 ë-Style speciális szériának a versenytársakhoz képest, hogy 11 kW-os, háromfázisú fedélzeti töltőrendszer jár hozzá, mellyel akár 5 óra alatt feltölthető az akkumulátor. Nyilvános töltőoszlopról az ë-C4 100 kW-os töltéssel akár 30 perc alatt eléri a 80%-os töltöttségi szintet. Hőszivattyú gondoskodik a gazdaságos fűtésről és klímáról, ráadásul a hajtóakkumulátor-temperálás az optimális energiaáramlást is segíti. Az akkumulátorra 70%-os töltöttségig 8 év vagy 160 000 km-re szóló jótállást biztosít a Citroën. Az ë-Style speciális széria alapfelszereltsége mindent tud, amit egy modern, kompakt villanyautónak tudnia kell: találunk benne LED fényszórókat és első ködfényszórókat kanyarodási fénnyel, hátsó parkolószenzorokat, 10 collos, tekintélyes méretű digitális érintőképernyőt hangfelismeréssel, valamint MP3-kompatibilis DAB rádiót Bluetooth-szal és Mirror Screen funkcióval, hogy csak néhányat említsünk. A kellemes utazásról automata légkondicionáló gondoskodik aktív szenes szűrővel, amelyet távolról, a mobilunkról előre programozhatunk, így mire beszállunk, az utastér már 21 fokos lehet.

Három különböző felszereltség 12 millió forint alatt

A gazdag alapfelszereltségű FEEL LIGHT ë-Style indulóáras ajánlata11 330 000 forint, amely a támogatással még 2,5 millió forinttal csökkenhet. Ha tolatókamerát és ülésfűtést is szeretnénk új elektromos ë-C4-esünkbe, akkor a FEEL ë-Style a nekünk összeállított változat! A FEEL PLUS ë-Style kiadás Citroën Connect Nav navigációs rendszert, színes head-up displayt, elektromosan behajtható külső visszapillantótükröket és fényre sötétedő belső visszapillantótükröt, sőt Citroën Advanced Comfort üléseket is kínál, még mindig a 12 millió forintos értékhatár alatt maradva.

Akár 350 km-es hatótáv

A legendás Citroën kényelemről az elektromos ë-C4-esben is a progresszív hidraulikával ellátott komfort futómű, a tekintélyes lábtér és az otthonosan puha, mégis kiváló tartást biztosító ülések gondoskodnak. Az elektromos autózással ráadásul a kényelem ë-Comfort osztályba lép, hiszen nincs CO2-kibocsátás, nincs zaj és kellemetlen szag, nincs vibráció, hirtelen meglódulás és nincs sebességváltás, így zökkenőmentes és sima az utazás. A nyomaték azonnal rendelkezésre áll, igazán élvezetessé téve a vezetést. A távolról is programozható szolgáltatások révén a mobilunkról is ellenőrizhetjük a töltöttséget, azaz hogy mennyi áll még rendelkezésre a megnyugtató, akár 350 km-es hatótávból. Ha igazán környezettudatosan és hatékonyan szeretnénk az energiát felhasználni, akkor az országúton lejtmenetben vagy a városban Brake üzemmódba kapcsolunk, és örömmel nyugtázzuk, hogy lassuláskor és fékezéskor milyen intenzíven termeli vissza az energiát ë-C4-esünk az akkumulátorba.

További információk a Citroën ë-C4 100% Ëlectric ë-Style szériáról

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?