Hatkerekes luxusvillanyautót épít a Hennessey

A belsőégésű motor rajongótáborát sokkolta tegnap a hír, hogy a Hennessey Performance egy tisztán elektromos meghajtású hiperautón dolgozik. A tuningcég azzal tett szert a hírnevére, hogy az amerikai autóipar ikonikus járműveit vette kezelésbe, és fejlesztett belőlük kegyetlenül vad és izmos teljesítménygépeket. Az elmúlt években azonban a Hennessey saját fejlesztésű modellel is előállt (Venom F5 hiperautó a Lotus Exige alapján), de a technológiai megközelítés mit sem változott: szó sem lehetett elektromosításról. Egészen mostanáig.

Forrás: Hennessey

Az úgynevezett Deep Space projekt alatt egy 3 millió dolláros villanyautó készül, amely a cég elmondása szerint a világ legdrágább elektromos autójaként kerül piacra – a Hennessey vásárlói táborában ez közel sem elrettentő tényező, sokkal inkább garancia az exkluzivitásra.

Habár a zéró emissziós hiperautók szegmensében már számos izgalmas álomautó születésének lehettünk szemtanúi, a texasiak járgánya – ha valóban elkészül – még ezeknél is különlegesebb lesz. Ez lesz a világ legelső hatkerekes Hyper-GT-je – ahogyan a Hennessey nevezi –, és bámulatos teljesítménnyel és gyorsulással jutalmazza majd meg a vásárlóit. A hat keréknek köszönhetően 50%-kal nagyobb az érintkezési felület az aszfalttal, mint egy négykerekes autónál, ami a jobb gyorsulást szolgálja. A Hennessey nem kevesebb, mint hat villanymotort szerel a luxusautójába. A jármű négy személy számára kínál a jachtokon és magánrepülőkön látott kényelmet és luxust, a leghátsó ülés kifejezetten a VIP személyeknek lett kialakítva.

Forrás: Hennessey

A projekt egyelőre nagyon kezdeti fázisban van. A gyártás a tervek szerint 2026-ban veszi kezdetét Texasban, és összesen 105 darab készül az autóból. Az elektromos hajtásláncot a partnerek, a Shell Pennzoil és a Delta Cosworth fogják fejleszteni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.