Mégiscsak lesz elektromos motorja a Teslának?

A Cybertruck novemberi bemutatóján a színpadról a platóra felguruló elektromos quad az első jelzés volt arra, hogy a Tesla portfóliója nem feltétlenül csak zárt utastérrel rendelkező járművekből fog állni a jövőben. A Cyberquadról nem sok szó esett a Los Angeles-i rendezvényen, később azonban megerősítette Elon Musk, hogy a négykerekű ATV (All Terrain Vehicle) egy választható kiegészítőként érkezik a Cybertruck vásárlói számára, a legutóbbi tweet szerint pedig már 2021 végén, tehát a pick-up megjelenésével egy időben a piacon lehet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kétüléses villanyos quadot önállóan is meg lehet-e majd vásárolni, és jelenleg a műszaki tulajdonságai sem ismertek, az viszont bizonyos, hogy kifejezetten a platóshoz lett tervezve – a két járgány ugyanazt a masszív, szögletes dizájnt képviseli, és a Cyberquad fel is tölthető a pick-up csomagterében.

Nem kizárt továbbá, hogy a Tesla elkezd nyitni a kétkerekű motorok felé, és előbb-utóbb egy Cyberbike is csatlakozik a kaliforniai gyártó egyre változatosabb modellkínálatába. Musk szerint ugyanis egy elektromos krosszmotor is klasszul festene a Cybertruck mellett, amivel kizárólag terepen lehetne vadulni. A Tesla vezérigazgatója továbbra is tartja magát a fiatalkori motorbalesetéből adódó elhatározásához, miszerint közúton használható kétkerekűt biztosan nem fog gyártani a Tesla, ám ha a földutakat kell felszántani extrémsport címszó alatt, akkor már egészen más lehet a helyzet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.