Már a harmadik Tesla típus rendelése áll le

A Tesla október közepén felfüggesztette a Cybertruck egyes változataira történő rendelések befogadását, de általános foglalást még lehet tenni. Nemrég arról is beszámoltunk, hogy Európából ideiglenesen nem lehet Model S-t és X-et rendelni – erről idő közben kiderült, hogy minden Észak Amerikán kívüli piacra igaz.

Most hasonló sorsra jutott a Roadster is.

Ez is elfogyott

A Roaster gyártása már 2023-ra csúszott, a hivatalos indoklás szerint amiatt, mert amíg nem fut fel eléggé az új 4680-as cellák gyártása, addig ami elérhető azt a tömegtermékek, illetve a Semi kapják. A Tesla jelenleg a texasi Austinban és a Berlin melletti Grünheidéban épít ehhez akkugyárat, egy 10 GWh/év elméleti kapacitású gyártósor pedig már üzemel Kaliforniában.

Most a Drive Tesla Canada szúrta ki, hogy a vállalat két módosítást is végrehajtott a sportautó rendelési oldalán. Egyrészt levették a limitált darabszámú, 250 ezer dolláros Founder Editiont a honlapról, mivel az oldal információ szerint betelt az 1000 darabos rendelési keret. A másik változtatás, hogy bár a weblap megmaradt, de jelenleg nem lehet előjegyezni a Roadster mezei, normál kiadását sem (a gomb nem kattintható, és külön egy ikon is jelzi ez nem valami műszaki hiba). Valószínűleg itt is arról van szó, hogy nem akarnak további rendeléseket befogadni, amíg nem indul meg a gyártás.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.