A Ford leállította az elektromos Ford F-150 előfoglalását

A Ford leállította az F-150 Lightning, azaz a tisztán elektromos pickup előfoglalási lehetőségét, azonban hamarosan megnyitják a megrendelési lehetőséget – írja az Automotive News.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a modellre beérkezett előfoglalások száma közelíti a 200.000 darabot, amit a Ford szóvivője a napokban megerősített, azzal az információval együtt, hogy leállították az elektromos Ford F-150 előrendelési lehetőségét.

Amennyiben a 200.000 előrendelő mindegyike valóban meg kívánja vásárolni a járművet (a Ford 80%-os megrendelési arányra számít), egyes vevőknek évekig kell majd várniuk az átadásra, mivel a Ford évi 80.000 példányt tervez gyártani a modellből a gyártás felfuttatását követően. A gyártás felfuttatását eredetileg csak 2024-re tervezték, a nagy érdeklődést látva azonban már azt ígérik, hogy 2023 januárjára elérhetik a tervezett volument, sőt, a kapacitást akár éves 88.000 példányra is növelhetik. Az első vásárlók 2022 tavaszán kaphatják meg az 563 lóerős, kétmotoros elektromos pickupot.

Nem csak a Ford vásárlói szembesülnek hosszú várólistával. Európában leállították a Tesla Model S és Model X megrendelésének lehetőségét, amely arra utalhat, hogy betelt a 2022-es naptár, és nem szeretnének már most 2023-as szállítással felvenni európai megrendeléseket. Egyes modellek szállítását már Észak-Amerikában is 2023-ra ígérik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.