Főoldal » elektromos autó » Megkezdődött a Tesla Semi gyártása

Megkezdődött a Tesla Semi gyártása

A Tesla Semi tömegtermelését továbbra is 2023-ra prognosztizálja a cég, de kis szériában már gyárt a nevadai üzem.

Készíthetik a csekket a Pepsinél.

Kézműves

A legújabb drónfelvételek és a Drive Tesla Canada információi alapján jól tippelt anno az Electrek, valóban a Giga Nevada telekszomszédságában épült meg a Tesla kamionjának gyártósora. A korábban logisztikai raktárnak hitt csarnok 100 kamionrakodó nyílással rendelkezik az alkatrészek fogadásához.

Az üzem körüli aszfaltcsíkon lencsevégre kapták, ahogy az egyik első sorozatban gyártott példány köröz – ezen állítólag már nincs gyártói rendszámtábla, ügyfélautó lesz. A hírt megerősítették a Tesla témában mindig jól értesült Sawyer Merritt forrásai is.

A Semi gyártása valószínűleg kis szériában folyik majd jövőre, hogy egyes kiemelt ügyfelek, illetve a Tesla saját flottájába legyen pár tucat kamion, ezzel is validálva a gyártásra érett változat műszaki és praktikus megoldásait. A kamion 4 motorja a Model 3/Y családtól lett kölcsönözve és állítólag 1 millió mérföldet is kibír, de természetesen fontos minden más alrendszer, illetve a kész termék valós tesztelése is, hiszen ezek a járművek fokozott terhelésnek lesznek kitéve és magas rendelkezésreállással kell bírniuk.

Az informátorok szerint az első példányok kiszállítása két héten belül meg is történhet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.