Főoldal » elektromosautó-töltés » Ingyenesen használhatók a STOP SHOP parkolóiban a töltők

Ingyenesen használhatók a STOP SHOP parkolóiban a töltők

A STOP SHOP bevásárlópark 14 magyarországi helyszínén telepítettek összesen 116 elektromos autó töltőpontot, melyeket jelenleg ingyenesen használhatnak a villanyautó tulajdonosok.

Egyre több tisztán elektromos és tölthető hibrid autó fut hazánk útjain, idén novemberben a zöld rendszámok száma átlépte a 40.000 darabot. Már olyanok is egyre bátrabban vesznek villanyautót, akik nem rendelkeznek otthoni töltési lehetőséggel, ezért egyre több nyilvános töltőpontra van szükség. Erre az igényre reagálva döntött úgy a STOP SHOP hálózat tulajdonosa, az Immofinanz, hogy 116 töltőpontot helyeznek üzembe, 14 helyszínen.

A maximum 22 kW teljesítményre képes AC töltőpontok üzemeltetését az Emobility Solutions végzi. A töltők egyelőre ingyenesen vehetők igénybe, a töltés a kábel csatlakoztatása után azonnal megkezdődik. A későbbiekben tervezik a fizetős rendszerre átállást, akkor majd mobiltelefonos alkalmazással indíthatjuk a töltést.

A 14 helyszín Békéscsaba, Budapest Hűvösvölgy, Budapest Óbuda, Budapest Újpest, Debrecen, Érd, Gödöllő, Hatvan, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Szolnok és Veszprém. A töltőpontok elérhetősége az üzemeltető honlapján ellenőrizhető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.