Új Ultra DC töltő épült a MOL Plugee hálózatában

Újabb nagy teljesítményű, ultragyors töltőoszloppal bővült a MOL Plugee hálózata az M43 autópálya mentén, amely a cég első 800 Voltos töltőoszlopa is egyben.

Tegnap bekapcsolták a MOL Plugee egyszerre akár két autó DC töltésére is alkalmas Circontrol Raption 150 típusú töltőoszlopát az M43 Magyarcsanád – Szent Gellért pihenőhelyen lévő MOL töltőállomás területén. A töltőoszlop támogatja a teljesítmény-megosztást, így a két DC csatlakozó egyidejű használatakor egy autónak maximum 75 kW teljesítmény jut, amikor pedig csak egy autó töltődik, az autó megkaphatja a maximális 150 kW teljesítményt is, amennyiben 800 voltos rendszerű típusról van szó, így a Porsche Taycan és Audi e-tron GT tulajdonosok mellett a Hyundai Ioniq 5 és KIA EV6 vásárlók is villámgyorsan tölthetik fel autóikat. A MOL Plugee hálózatában ez az első 800 voltos töltő, egyben az első helyszín, ahol AC és CHAdeMO töltésre nincs lehetőség.

A kép készítése óta már elkészült az M43 autópálya Magyarcsanád – Szent Gellért pihenőben lévő MOL töltőállomás (fotó: MOL)

A román határ (Arad) felé haladva az utolsó autópálya pihenőben a töltőoszlop helyszínét egy vadonatúj építésű, modern töltőállomás biztosítja, ahol egy Fresh Corner is található, így a benzinkutakon megszokott kávé, mosdó, wi-fi szolgáltatások mellett melegételek is vásárolhatók. A töltőállomás az autópálya mindkét irányából kerülő nélkül megközelíthető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.