Beperelte az Audi a kínai NIO-t

Pert indított az Audi a müncheni bíróságon a kínai elektromosautó-gyártó NIO ellen a védjegyjogainak állítólagos megsértése miatt – számolt be róla a Reuters a német Handelsblatt beszámolójára hivatkozva. Az Audi azt nehezményezi, hogy a NIO elektromos szabadidő-autói az ES8 és ES6 nevet viselik, miközben a német prémium márka kínálatában már találunk S8 és S6 elnevezésű modelleket. A négykarikás gyártó portfóliójában ez a két típusnév hagyományos meghajtású szedánokat jelöl. A NIO egyébként a napokban mutatta be ES7 nevű SUV-ját, így három modellnév miatt is támadhatják a kínaiakat.

Az ES8 a legelső modell volt, amit a NIO forgalmazni kezdett Európában.

A NIO jelenleg csak Norvégiában árul autókat az európai kontinensen, de még az év vége előtt be kíván törni Németországba és több másik észak-, és nyugat-európai piacra. Sajtóértesülések szerint a vállalat már rendszeresen kiállítja autóit németországi rendezvényeken, de a per miatt nem tüntetheti fel az érintett modellek neveit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.