Főoldal » elektromos autó » Újabb kínai autómárka nyitott bemutatótermet Európában

Újabb kínai autómárka nyitott bemutatótermet Európában

Még idén február vége felé számoltunk be arról, hogy a Dongfeng Motor autógyártó csoporthoz tartozó új, csupán alig két éve működő autómárka, a Voyah is megjelenik Európában, és az év végétől már villanyautókat szállítanának a norvég vásárlóknak. A kínai cég nemrég megnyitotta az első bemutatótermét Oslóban, és bemutatta a közönségnek az első Európába exportált modelljét.

A Voyah Free névre keresztelt modell egy 4,9 méter hosszú elektromos szabadidő-autó, amit Kínában háromféle hajtásrendszerrel is meg lehet vásárolni. A hátsókerék-meghajtású változat teljesítménye 255 kW, NEDC hatótávja pedig 505 kilométer a 88 kWh-s akkumulátorral. Az összkerékhajtású modell 510 kW teljesítményt ad le, és 475 kilométert tud megtenni egy töltéssel.

Ezek mellett kapható egy 33 kWh-s akkumulátorral szerelt hatótávnövelős változat, amelyben egy 1,5 literes motor veszi át a villanymotor szerepét szükség esetén. Itt 140 km tisztán elektromos hatótáv áll rendelkezésre. A modell gyártása tavaly június végén kezdődött, jelenleg legolcsóbban 333.600 jüanért, átszámítva körülbelül 18,9 millió forintért lehet megvenni Kínában.

A norvég ár egyelőre nem ismert. Tesztvezetésekre júliustól lehet jelentkezni, a kiszállítás az utolsó negyedévben kezdődik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.