Szinte egész Nyugat-Európában megnyílt a Tesla töltőinek egy része

Ez még mindig a pilot program, azaz a tesztüzem része, ezért vannak megkötések, de nagyot lépett előre a hálózat megnyitása.

Nem minden

A teszt tavaly novemberben Hollandiában indult, majd Franciaországgal és Norvégiával folytatódott, legutóbb pedig arról számoltunk be, hogy további öt országgal bővült a lista. Most ismét öt országban nyílt meg a töltők egy része.

Ahogy korábban, úgy most is él az a korlátozás, hogy csak ennek a 13 országnak a polgárai, pontosabban az itteni számlázási címmel és bankkártya-regisztrációval rendelkező felhasználók használhatják a töltőket - már amennyiben nem Tesla a töltendő autó, hiszen a cég saját ügyfeleinek természetesen minden európai oszlop elérhető.

Szintén a korábbiakhoz hasonlóan, nem az összes töltőhelyszín és oszlop nyílt meg, arra még várni kell, de a cég egyébként is azt mondja, csak olyan állomásokat tesz elérhetővé más márkák ügyfeleinek, amelyek nincsenek amúgy is túlterhelve.

Ezek az oszlopok érhetőek el nem-Tesla tulajdonosoknak 2022. június közepén. Forrás: Tesla

A magyar Tesla-töltők az ukrán háború miatti átmeneti időszak lezártával ismét csak a cég saját autóit szolgálják ki, igaz, egyelőre még mindig ingyen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.